parallax background

Wat ben ik trots op deze ‘slome doos’

Hallo allemaal, wat geweldig om weer deel te mogen nemen aan de Nimrod! Mijn naam is Aldo Winkels 57 jaar, gehuwd, twee dochters, twee schoonzonen en drie kleinkinderen. Samen hebben we vijf Labradors.
Flying Felicia The Second off April, ook wel Femke genoemd, is door onszelf gefokt en is de kleindochter van Pien waar ik in 2011 mee op de Nimrod mocht staan. Van Femke wist ik eigenlijk al vanaf jonge hond (toen we het eerste jaar door waren) dat ze talent had en misschien de Nimrod wel kon gaan halen.

Ze is zacht, heel erg volgzaam en het leren ging haar dan ook goed af. Geen fouten maken dat was de enige weg om daar te komen waar we nu staan, en dat is dan ook gelijk de moeilijkheid .
Toen Femke net drie was haalde ze haar eerste A diploma met 98 punten, dat was niet slecht. Een maand later haar tweede met 96 punten, ook niet verkeerd. Weer een maand later haar eerste map A en een derde plaats. O wat was ik trots op deze “slome doos”🥴🤣. Maar toen ging het fout. De volgende map kwam niet binnen, waarna we twee jaar bezig zijn geweest om uit te vinden wat het probleem was. Tussen door heeft ze ons nog twee geweldig mooie nesten gegeven. Ook haar zoons en dochters werken allemaal, en doen het goed in de wedstrijden en op de jacht.
Samen met Sander de Graaf, waar ik al tien jaar train (top trainer), hebben we alles weer een beetje op de rit gekregen. En vorig jaar begon ze weer lekker te lopen, en belangrijker, ze kreeg weer vertrouwen in mij. Samen haalden we onze mappen en WT’s weer binnen. Artemis, de LKN trofee en PJP wisten we te behalen en de PJP zelfs te winnen.

Dit map seizoen gingen we er voor, en gelijk de eerste raak, de eerste plaats. Daarna was het even stil, een paar niet gehaald. Maar in Laren wisten we elkaar weer te vinden met een derde plaats als gevolg. In Assen dan ook weer een top dag met een tweede plaats. De laatste, voor ons, was Beetsterzwaag opnieuw een eerste plaats en de plaatsing voor de Nimrod was een feit.
Wat ben ik trots op deze “slome doos” (lief koosnaampje) en wat heeft ze het verdiend. We gaan er samen een geweldige dag van maken!
Daarbij wil ik vooral Sander de Graaf bedanken voor de vele uren die hij hier weer in heeft gestoken, en niet te vergeten Peter van der Heiden voor de eerste lessen en de goede basis die we samen hebben gelegd. En natuurlijk de hulpen Ton en Jeanet en Gerard en Marian.
En dan mijn vrouw Erna, die mij alle tijd heeft gegeven om altijd maar met Femke aan het werk te zijn. Ik wens iedereen een geweldige onvergetelijke dag toe 11 november.

Aldo en Femke
Contact